Voorjaarsles op de kinderboerderij in Gouda
10 april 2017
Groep 3
Dinsdagmiddag 28 maart is groep 3 voor een voorjaarsles naar de kinderboerderij in Gouda geweest. In groepjes werkten kinderen aan verschillende opdrachten waarbij de kinderen kennismaakten met een aantal kringlopen. De kinderen bekeken een broedmachine en ontdekten de bijbehorende kringloop van ei – kuiken – kip – ei. Bij het tweede onderdeel mochten de kinderen met een vergrootglas de kikkervisjes bekijken. Het derde onderdeel was heel BIJzonder, dit ging namelijk over de bij. De kinderen leerden hoe een bij ervoor zorgt dat stuifmeel van de ene bloem in een andere bloem terecht komt. Dan was er nog de kringloop van bloesem tot appel. Hierbij kregen de kinderen zelfs nog een lekker stukje appel. Dat een appel begint bij bloesem, dat wisten veel kinderen nog niet! Voor het laatste onderdeel waren er twee grote konijnen waar de kinderen ook een aantal opdrachten bij uitgevoerd hebben. De kinderen waren verbaasd dat konijnen zo snel groeien!
De kinderen hebben deze middag veel nieuwe dingen geleerd en na het harde werken, hebben wij deze zonnige lentemiddag afgesloten met het spelen in de speeltuin.
Fotoalbum
gallery_image gallery_image gallery_image gallery_image gallery_image gallery_image gallery_image