De Grote Rekendag
24 maart 2017
Groep 5

Op vrijdag 24 maart deden we met de hele school mee aan de Grote Rekendag. In groep 5/6 gingen we vakantiehuisjes ontwerpen en inrichten. We hebben met elkaar bekeken hoe groot een bed moet zijn. We ontdekte dat een bed ongeveer 2 meter lang is. Na de pauze zijn we met de hele groep naar buiten gegaan. Elk groepje leerlingen kreeg een doosje stoepkrijt. Hiermee konden ze het vakantiehuisje in ware grote op het schoolplein tekenen. Nadat we ontdekte hoe groot alles in het echt is konden we het omrekenen op schaal. Dit was soms nog best lastig. Aan het einde van de ochtend had iedereen een mooi ontwerp gemaakt.

Fotoalbum